TOBORZÁS, KIVÁLASZTÁS

toborzás, kiválasztás

Ügyfelünk speciális igényei alapján a piacon fellelhető lehetőségek legszélesebb körében keresve toborzunk azzal a céllal, hogy minél gyorsabban, a legtöbb illeszkedő profilú pályázathoz jussunk. Pontosan felmérjük megbízónk igényeit a keresett jelöltek munkakörét, kompetenciáit és személyiségét illetően, valamint a toborzás és kiválasztás ütemtervére közösen tervet készítünk, azaz elkészítjük a toborzási stratégiát. Az ígéretes jelölteket a pályázatok áttekintése után telefonon előszűrjük, általában a hatékonyság és összehasonlíthatóság végett először egyéni, strukturált interjút készítünk velük megbízónk elvárásait szem előtt tartva. Ezt követően az első benyomásra alapozva alakítjuk ki a további kiválasztási metódust, ami a legtöbb esetben AC jellegű bemutatkozás, illetve személyiséget, kompetenciát vagy képességet mérő teszt. A benyomások alapján szöveges értékelést készítünk megbízónknak, majd kialakítjuk a legmegfelelőbbnek ítélt jelöltek listáját, a short list-et. Ügyfelünk ezután felveheti a kapcsolatot a már szakmaiságában és viselkedésében leginkább illeszkedő pályázókkal.

Kizárólag olyan jelölteket továbbítunk személyes bemutatkozásra, akik az egyedi megrendelések paramétereinek megfelelnek és az előszűréseken jól teljesítettek. A jelöltekkel kapcsolatban maradunk a kiválasztási folyamat lezártáig, megbízónkat pedig átsegítjük a folyamat alatt felmerülő akadályokon, szakmai tanácsadás keretében javaslatot teszünk a nehézségek megoldására.

Előfordul, hogy rövid határidővel nagyobb volumenű munkaerőre van szükség tervezhető költségek mellett, esetleg olyan területre keres partnerünk jelölteket, melyben nincs még tapasztalata, vagy csak átmenetileg van szükség a recruitment tevékenység bővítésére a vállalatnál. Ezen esetekre is rugalmas megoldást tudunk kínálni az alábbi alternatívákkal, melyek időt és energiát takarítanak meg ügyfelünknek:

Toborzás, kiválasztás
  • Helyszíni támogatás a kiválasztásban’, vagyis az on-site (inhouse) recruitment szolgáltatásunk keretein belül ügyfelünk kiválasztással foglalkozó HR szakembereinek átmeneti túlterheltségén vagy kapacitáshiányán segítünk helyszíni tanácsadással és a kiválasztás teljes körű, operatív lefolytatásával. Munkatársunk új ötletekkel, rugalmas megoldásokkal, hatékonyan segíti ügyfelünk saját szakembereit, akik kényelmesen, a saját környezetükben dolgoznak tovább, miközben dedikált tanácsadónkat folyamatosan elérik.

  • Recruitment Process Outsourcing (RPO) szolgáltatásunkkal a toborzás és kiválasztás folyamatot teljesen vagy részleges szervezik ki hozzánk, miközben természetesen intenzív kapcsolatban maradunk ügyfelünk HR szakembereivel, aki előzetesen a toborzás stratégiai tervezésében volt segítségünkre. Mi végezzük ezután a teljes körű előszűrést, lefolytatjuk az interjúkat, Assessement Centert tartunk értékeléssel és szükség esetén végigkísérjük a folyamatot egészen az új munkatárs beléptetésig.